Nytt liv fra ruinene i Heping

Landsbyen Heping ligger litt opp i den frodige dalen som går fra Dungshi, der veien kan føre oss helt opp til fjell på 2600 meter. De ser utover et bredt elveleie med mye stein og elven med friskt vann som renner vestover og ender ut i Taiwanstredet.  https://en.wikipedia.org/wiki/Heping_District,_Taichung

Her startet Frikirkens misjonærer og deres kinesiske medarbeidere et arbeid i 1973. Da hadde de møter i et bananpakkeri og kurvfletteren i Heping var deres kontaktperson.  Samtidig fikk landsbyen besøk fra misjonens mobile klinikk en gang i uken. En hvit Hiace rommet både personell, et lite laboratorium og apotek. Folk strømmet til bananpakkeriet for å få hjelp med sine helseplager. Vanligvis måtte de reise milevis for å komme til lege.

I 1974 fikk de leie en tomt sentralt ved hovedveien, og en liten kirke ble bygget i 1975. Pastor Xie og hans familie bodde der fram til midt på 80-tallet, men siden ble det stadig færre møter. Dessverre ble ikke stedet tatt vare på og det forfalt kraftig. Det har vært et trist syn i lang tid. Dagens ledere bestemte for to år siden at de ville ta opp igjen arbeidet og sette kirken i stand igjen. En kvinne i Heping gav dem en skikkelig oppmuntring, for hun ville gi halve beløpet til restaureringen hvis de ville begynne arbeid igjen.

Det har vært et stort engasjement i Frikirkens søsterkirker, og nå er kirken igjen blitt et vakkert og godt hus å møtes i.  Lederen for Frikirkens søsterkirker, pastor Liu, har fått ansvaret og 22. mai skal de ha kirkeinnvielse for andre gang i Heping!  En gruppe studenter fra det teologiske seminaret i Xinzhu skal være der i praksis i juni og får være med på oppstart av et nytt arbeid! De ser framover med forventing og glede med tanke på hva Gud vil gjøre gjennom den nyoppbygde kirken.

Vi i Norge kan igjen få følge arbeidet her og be konkret for menneskene som bor i Heping.

I bønn er ikke Heping langt borte!

One thought on “Nytt liv fra ruinene i Heping

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: